News

Sweet success for VSI at The Chocolate Quarter

Date: 5th February 2018 | Cat: Group News

Vaughan Sound plays integral role in £60m development of former Cadbury production facility.

Vaughan Sound has provided integrated multi-zone sound and AV systems as part of a £60m development in Keynsham, Bristol.

The Chocolate Quarter is a new retirement community built on the former Somerdale factory, which was closed by Kraft Foods in 2011. Originally built by the Fry family, the land became the home of a Cadbury’s production facility following a financial merger in 1919.

The scheme has seen local charity, St Monica Trust transform the 1920s buildings into a 93-bed care home and 136 assisted living apartments. The site also boasts leisure facilities, office space and retail outlets, which are open to the public.

Vaughan Sound was tasked with supplying and installing a range of audio-visual, background music, induction loop and public address systems throughout this expansive complex. With a multi faith room, cinema, café, restaurants, hairdressers, gym, spa and wellbeing suite offering high end living synonymous with the glitz, glamour and grandeur of the 1920s, the equipment specified needed to be suitable for the elegant and stylish surroundings.

Following design team meetings and client approval, Vaughan Sound worked in co-ordination with numerous other trades to complete all installations and training ahead of the development’s grand opening.

Helping to breathe new life into a site with a great amount of local history, we were delighted to be involved in this impressive redevelopment scheme, assisting in the creation of a new community hub for Keynsham.

Ben Jailler, Media and Communications Officer for St Monica Trust commented: “The AV and audio equipment installed by Vaughan Sound at The Chocolate Quarter perfectly matches the unique aesthetics and acoustics of these historical and cherished buildings. Working in sometimes challenging conditions, the equipment was installed on time, within budget and with no complaints from us or our residents.”

Read more about the project here.

Back to top